Compacon is een toonaangevende speler wanneer het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. We hechten grote waarde aan de social fingerprint van onze leveranciers en zien daar nauwkeurig op toe. Certificeringen, factory audits, onze Code Of Conduct en bijvoorbeeld SA8000 kwalificaties zijn belangrijke instrumenten om u (en ons) te verzekeren van verantwoord geproduceerde producten. Daarbij heeft Compacon grote aandacht voor mens en milieu. Dat blijkt uit de verkregen ISO certificeringen en platina EcoVadis rating. Een zekere garantie dat we hier op ieder moment over nadenken. Of het nu is bij de voorstellen die we uitwerken, de fabrieken die we benaderen of de producten die we ontwikkelen. Zorg voor mens en milieu is een belangrijk onderdeel van onze strategie!

ISO 9001 & ISO 14001

MVO en compliance zijn onderwerpen die steeds meer aan belang en aandacht krijgen, ook onder toezichthouders. Compacon is een vroege adapter in de promotionele industrie en heeft een ISO 9001 (internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen) en ISO 14001 (internationale norm voor milieumanagementsysteem) certificering. Onderdeel van de ISO 14001-certificering is het beschrijven van de maatregelen om een ​​duurzaam karakter in onze bedrijfsprocessen te bereiken en te behouden.

ECOVADIS PLATINUM

Compacon heeft een Platinum EcoVadis-beoordeling. Deze beoordeling is de hoogste die een bedrijf kan behalen. EcoVadis is een classificatiemethode voor leveranciers die verantwoordelijk zijn voor MVO en duurzaamheid. Daarnaast is EcoVadis een samenwerkingsplatform dat bedrijven in staat stelt om de duurzaamheidsprestaties van hun leveranciers te evalueren, verspreid over bijna 200 verschillende sectoren en 155 landen. Betrouwbare evaluaties en gebruiksvriendelijke evaluatie-instrumenten stellen bedrijven in staat de risico's te beheersen en eco-innovaties in hun wereldwijde productieketens aan te moedigen.

CODE OF CONDUCT

Compacon heeft zijn eigen gedragscode opgesteld waaraan fabrieken moeten voldoen. Dit document bevat alle belangrijke voorwaarden met betrekking tot arbeidsomstandigheden. Daarbij sluiten we zaken als kinder- en dwangarbeid uit, monitoren we concurrerende beloningen, goede arbeidsomstandigheden en vrijheid van meningsuiting, wat niet altijd vanzelfsprekend is in productielocaties in landen als China, Bangladesh en India.

SOCIAL COMPLIANCE

Naast onze eigen gedragscode stellen we hoge eisen aan de arbeidsomstandigheden in de fabrieken en volgen we internationale standaarden zoals SA 8000, SMETA en BSCI.

Meer weten?

Contact ons!

Contact

Blijf in contact met Compacon!

Abonneer je om de laatste inzichten, tips en trends op het gebied van promotionele productmedia rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

×